На Львівщині школі присвоїли ім'я загиблого Героя. Що про нього відомо

1404 0
Костянтин Малецький загинув 25 січня 2023 року. .
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

У Моршині школі присвоїли ім'я її випускника та загиблого Герой Костянтина Малецького. Таке рішення прийняли у четвер, 11 травня, на сесії Моршинської міської ради. Про це повідомили у пресслужбі ЛОДА.

«Ми сьогодні на сесії одноголосно підтримали ініціативу педагогічного колективу Моршинської школи-ліцею, яка потім обговорювалася громадськістю, і згідно з законом я вніс це подання на розгляд сесії, тож тепер наша школа перейменована на Моршинський ліцей імені Константина Малецького», – зазначив міський голова Моршину Руслан Ільницький.

Що про нього відомо

Костянтин Малецький (позивний «Рутен») загинув 25 січня 2023 року в бою з російськими окупантами під Бахмутом на Донеччині. Під час ворожого артилерійського обстрілу прикрив собою медика і пораненого побратима від уламків міни. Однак сам зазнав смертельних поранень. Костянтин місяць не дожив до свого 20-річчя.

Він народився і жив у Моршині та навчався в Моршинській школі-ліцей. Потім закінчив Львівський ліцей імені Героїв Крут. На другий день повномасштабної війни, 25 лютого 2022 року, хлопець вступив до лави ТРО, став бійцем 65-го Стрийського батальйону. З 27 квітня виконував бойові задачі на передовій. На початку грудня 2022-го приєднався до лав 3-ї окремої штурмової бригади ЗСУ (колишній «Азов» ССО). Обіймав посаду стрільця.

Читайте також: На війні з росією загинули восьмеро захисників із Львівщини

Нагадаємо, що Володимир Зеленський нагородив орденом «За мужність» ІІ ступеня посмертно Костянтина Малецького, який загинув у бою з російськими окупантами. Він був воїном 3-ї окремої штурмової бригади 2- го батальйону. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!