На Львівщині шукають рішення щодо об’їзної ділянки автомобільної дороги «Київ-Чоп»

3713 0
Йдеться про розроблення проєкту генерального плану сіл Верхнє Синьовидне, Межиброди та Дубина.
фото умовне

фото умовне

На Львівщині напрацьовують рішення щодо об’їзної ділянки автомобільної дороги державного значення «Київ-Чоп». Про це повідомив Департамент архітектури та містобудування Львівської ОДА.

Йдеться про розроблення проєкту генерального плану сіл Верхнє Синьовидне, Межиброди та Дубина. 9 лютого обговорювали окремі питання планування території цих сіл, зокрема — врахування техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) проєктованої об’їзної ділянки автомобільної дороги загального користування державного значення М-06 «Київ-Чоп» при розробленні містобудівної документації на регіональному та місцевому рівнях.

Читайте також: Мільярди «Великого будівництва», або Чому на Львівщині першу платну дорогу збудують не скоро

Нагадаємо, у Львові викупили останню ділянку для будівництва Північної об’їзної дороги. Нова дорога розвантажить Південний обʼїзд Львова, зменшить кількість транзитного транспорту через місто і поліпшить екологічну ситуацію. Кошти на роботи нададуть Європейський банк реконструкції та розвитку та Європейський інвестиційний банк на умовах співфінансування.

Юлія Кметик

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!