На Львівщині стали менше хворіти на кір

1782 0
А по Україні загалом кількість хворих зростає.
Фото: dniprograd.org

Фото: dniprograd.org

Минулого тижня у Львівській області на кір захворіли 134 людини. Про це повідомила керівниця департаменту охорони здоров’я ЛОДА Ірина Микичак, передає прес-служба ЛОДА.

У порівнянні з попереднім тижнем, минулого на кір в області захворіли на 22 людини менше, зазначила Ірина Микичак.

Водночас у прес-центрі МОЗ кажуть, що захворюваність на кір в Україні зростає і минулого тижня захворіли 2250 людей. Головна епідеміологиня Львівщини Наталія Тімко у коментарі Tvoemisto.tv пояснила, що це пов’язано з тим, що на Львівщині пік захворюваності вже минув, а в інших областях – ще ні.

«За вихідні у Львівську обласну клінічну інфекційну лікарню госпіталізували 22 людей. Перед тим за добу в середньому клали в лікарню з кором по 8-11 людей. Це менше, аніж було, але люди все ще хворіють. Просто у нас горіло найбільше і зараз затихає, а в інших областях ще так не було, тому в цілому по Україні захворюваність зростає», – каже Наталія Тімко.

Читайте також: Лікарям-ФОПам дозволили проводити вакцинацію

Нагадаємо, з 18 лютого на Львівщині триває спецоперація з довакцинації від кору школярів. За перший місяць акції у Львові вакцинували третину від учнів, які мали одне щеплення від кору або не мали його зовсім.

Водночас у Львівському обласному лабораторному центрі МОЗ повідомили, що у вірусологічній лабораторії Центру можна здати аналіз на визначення в крові антитіл до кору та кору. Це можуть зробити як фізичні, так і юридичні особи. Вартість такого аналізу – 47 грн 27 коп.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!