За місяць у Львові від кору вакцинували майже третину нещеплених школярів

1583 0
Ідеться про дітей, які мали лише одне щеплення або не мали їх зовсім.
Фото: informator.news

Фото: informator.news

18 лютого у Львові розпочалась спецоперація із довакцинації від кору дітей, які не мали двох необхідних для захисту від хвороби щеплень. За цей час в місті вакцинували 5518 дітей. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомили в управлінні охорони здоров’я ЛМР.

Читайте також: Спецоперація проти кору. Чи вдасться переконати батьків

«На початок запровадження додаткових заходів у закладах охорони здоров’я Львова було зареєстровано 14175 дітей шкільного віку, які підлягали одно- або дворазовій вакцинації проти кору. За час проведення акції вакциновано проти кору 5518 школярів віком від 6 до 18 років. Це становить 38,9% до загальної кількості дітей, які мали отримати щеплення», – кажуть в управлінні охорони здоров’я.

Водночас у січні-лютому 2019 року у Львові щеплено проти кору 7148 школярів. Зазначимо, щеплення від кору у Львові проводять в кабінетах щеплень у поліклініках міста. Ці кабінети працюють і в суботу. Під час спецоперації проти кору дітей, які мають дозвіл від батьків, відводять робити щеплення працівники навчального закладу. Перед вакцинацією дитину оглядає лікар-педіатр, він же спостерігає за дитиною 30-40 хвилин після щеплення.

Читайте також: У МОЗ відповіли про найпоширеніші запитання про вакцинацію від кору

На Львівщині, повідомляє прес-служба ЛОДА, ж за час проведення спецоперації вакцинували 49% (26605) школярів, які не мали всіх щеплень від кору. Зазначимо, за минулі 1,5 місяці у Львівській області зменшилась захворюваність на кір.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!