На Львівщині створили ботанічний заказник, де ростимуть червонокнижні квіти

1819 0
Це ділянка на Золочівщині, на якій зростає еритроній європейський.
Фото: seeds.ua

Фото: seeds.ua

На Львівщині на території Золочівського району створили ботанічний заказник – «Чемеринці». Про це повідомила Львівська ОВА. 

Заказник площею 0,94 гектара функціонуватиме в межах філії «Золочівське лісове господарство» ДП «Ліси України». 

Директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОВА Оксана Війтик зауважила, що унікальна ділянка, на якій зростає еритроній європейський, заслуговує на належне збереження.

Читайте також: На Львівщині облаштують ботанічний заказник та чотири пам'ятки природи

Провели обстеження та підтвердили цінність територій науковці Національного природного парку «Північне Поділля» та Києво-Могилянської Академії.

Нагадаємо, що на Львівщині планують створити Національний природний парк «Опілля». Орієнтовна площа майбутнього парку складатиме 16790,6 га з включенням лісових земель та частини русла Дністра із водоохоронними зонами та заплавними прибережними територіями в межах Львівського та Стрийського районів.

Для довідки

Еритроній європейський (інші назви: Собачий зуб справжній, еритроній собачий зуб)  — рідкісна багаторічна трав'яниста і цибулинна рослина з родини лілієвих. Квіти цвітуть в березні 3–5 днів: спочатку пониклі, а пізніше пелюсточки оцвітини загинаються догори. Рослина занесена до Червоної книги України.

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!