На Львівщині тренерів-волонтерів запрошують навчати дітей навичкам програмування

950 0
Долучитися можуть студенти, вчителі інформатики та працівники ІТ-компаній.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

ГО «Tech StartUp School» та Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) запускають програму для тренерів-волонтерів, які допомагатимуть школярам у семи областях на заході України опановувати основи програмування Scratch та Python. Про це сьогодні, 1 серпня, під час брифінгу повідомив керівник ГО «Tech StartUp School» Назар Подольчак.

За його словами, проєкт «eKids» спрямований на опанування базових навичох програмування. Для цього планують залучити близько 400 учнів різних шкіл Львівської області. Зокрема, для викладання необхідно 130 тренерів-волонтерів, які також хочуть освоїти знання із Scratch та Python. Відібрані учасники пройдуть навчання для тренерів, до якого будуть залучені найкращі ментори EPAM. Реєстрація для того, щоб долучитися до тренерства триває до 2 серпня 2023 року за посиланням

Читайте також: У школах Львова можуть скасувати оцінювання деяких предметів

«Насамперед, ми розраховуємо, що тренерами будуть вчителі з інформатики, оскільки це буде корисним для них не лише на період реалізації проєкту, але й надалі. Адже вони отримають необхідну підтримку і знання від професіоналів. Також долучитися до тренерства можуть студенти, які хочуть покращити свої практичні знання. Крім того, у ІТ-компаніях є працівники, які після реалізації певного проєкту перебувають «на лавці». Отож, вони також можуть долучатися до проєкту «eKids» як тренери. Їм буде цікаво поділитися своїми знаннями із наймолодшими», – зазначив Назар Подольчак у коментарі Tvoemisto.tv.

Зазначимо, що проєкт передбачає заняття у режимі офлайн, оскільки вони є більш результативними. Навчання проходитиме із 30 вересня до 30 листопада 2023 року. Заняття відбуватимуться щосуботи. Одне заняття проводитимуть 2-3 тренери. Програма передбачена для учнів віком 12-16 років.

Додамо, що більше інформації можна дізнатися, звернувшись до HR-менеджера проєкту Ольги Джуман за номером 067 340 75 66.

Нагадаємо, що ГО «Tech StartUp School» та Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) запускають спільні заходи для надолуження освітніх втрат у 7 областях заходу України, зокрема і на Львівщині. Основний фокус – допомогти дітям підтягнути знання з української та англійської мов і математики. Для реалізації цього масштабного освітнього проєкту Tech StartUp School підписали меморандум зі Департаментом освіти і науки Львівської ОВА та ГО «Tech StartUp School».

______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!