На Львівщині запустили масштабний проєкт для надолуження освітніх втрат на заході України

2232 0
За підтримки UNICEF хочуть надолужити освітні втрати через COVID-19 та війну.
Умовне фото: Unsplash

Умовне фото: Unsplash

ГО «Tech StartUp School» та Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) запускають спільні заходи для надолуження освітніх втрат у 7 областях заходу України, зокрема і на Львівщині. Основний фокус – допомогти дітям підтягнути знання з української та англійської мов і математики. Для реалізації цього масштабного освітнього проєкту Tech StartUp School підписали меморандум з Департаментом освіти і науки Львівської ОВА та ГО «Tech StartUp School».

«Передусім запланували оцінити освітні втрати школярів на заході України, що виникли через пандемію COVID-19 та внаслідок війни. Для цього організатори проєкту опитають учнів 5–9 класів у Львівській, Пустомитівській, Жовківській, Бібрській, Дрогобицькій, Стрийській, Славській і Новояворівській громадах. Загалом у 7 областях заходу України опитають близько 12 000 школярів», – розповів директор департаменту освіти і науки Олега Паска. 

Читайте також: На Львівщині тренерів-волонтерів запрошують навчати дітей навичкам програмування

«Паралельно Tech StartUp School та ЮНІСЕФ організовують тренінги і курси для освітян, які згодом допомагатимуть дітям підтягнути знання, щоб оптимізувати навчальний процес із використанням платформ змішаного навчання. Перші тренінги вже відбулися у липні», – зазначив ГО «Tech StartUp School» Назар Подольчак.

Голова офісу ЮНІСЕФ у Львові додала, що за час пандемії COVID-19 та майже півтора роки війни діти зазнали значних освітніх втрат. Тож зараз гостро стоїть питання створення та впровадження програм з надолуження. ЮНІСЕФ на прохання МОН очолили розробку національної Стратегії надолуження освітніх втрат.

«У 2023-2024 роках ми разом з партнерами працюватимемо, щоб допомогти понад 300 000 учням надолужити навчання. Ми раді розпочати цю важливу роботу на заході України,зокрема у Львівській області», – сказала вона.

Водночас проєкт стимулюватиме у дітей загальний інтерес до навчання та позашкільної активності за допомогою:

●   оснащення сучасних STEAM-центрів;

●   навчальні відвідування Музею науки;

●   науково-пізнавальних програм і майстеркласів у рамках проєкту «Наука вражає» від Lviv Open Lab;

●   майстеркласів з біотехнологій у сучасних лабораторіях Tech StartUp School;

●   виїзних наукових інтенсивів STEAM DAY від мобільної лабораторії TechLabino;

●   навчання основ програмування та 3D-моделювання.

Читайте також: У школах Львова можуть скасувати оцінювання деяких предметів

У липні відбулися перші екскурсії школярів зі Львівської області до Музею науки, пройшли наукові інтенсиви та майстер-класи від Lviv Open Lab, які сприяли позакласній діяльності для дітей та молоді, зокрема дітей переселенців. Участь у цих заходах безкоштовна. 

______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.




Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!