Мешканці Львівщини зняли зі флагштока державний прапор та намагалися підпалити

8866 0
Інцидент трапився у Бориславі.

У Бориславі на Львівщині троє людей зняли з флагштока державний прапор та намагались підпалити. Інцидент трапився ще 4 листопада, однак відео почали поширювати лише зараз. Про наругу на синьожовтим стягом повідомив директор місцевої школи Микола Когут.

«Дуже неприємно писати про такі речі, але напевно потрібно. Бо коли дивишся як пресують за українську мову, тоді і розумієш, що ми далі в небезпеці! Доки є такі «українці», як на поданому відео, доти нам треба остерігатися. Спочатку скидають прапор, потім вертаються, пробують розірвати, і в результаті підпалюють…», – написав Микола Когут.

Він звернувся до правоохоронців із відео з камер спостереження.

У поліції Tvoemisto.tv підтвердили факт наруги над державним прапором. Речниця поліції Львівської області Світлана Добровольська розповіла, що винних уже знайшли.

«За допомогою відео з камер спостережання встановлено особи. Це двоє 30-річних жінок та 27-річний чоловік. Усі вони мешканці Борислава», – сказала Світлана Добровольська. 

Читайте також: У Львові відкрили кримінальне провадження через зниклі прапори з могил військових

За її словами, прапор вилучили, його принесла одна з жінок, у якої він був удома. Ушкоджень на ньому немає.

Поліція відкрила кримінальне провадження за наругу над державними символами (ч. 1 ст. 338 ККУ). Винним загрожує покарання у вигляді штрафу арешту до шести місяців або позбавлення волі на термін до трьох років.

Нагадаємо, Галицький районний суд Львова виніс вирок Вікторії Бибель, яка організувала наругу над пам’ятником Степану Бандері.

Тетяна Дзяма

______________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!