На Львівщині у деяких громадах завершили процес декомунізації

1005 0
З початку року демонтували близько 100 пам’ятників тоталітарного режиму.
Фото умовне

Фото умовне

З початку 2023 року на Львівщині у 7 громадах завершили процес декомунізації. За цей період демонтували близько 100 пам’ятників радянських часів. Про це на брифінгу 5 липня повідомив перший заступник голови Львівської ОВА Андрій Годик. 

«Від початку року нам вдалося демонтувати близько 100 памʼятників тоталітарного минулого. Яворівський район є лідером у питаннях демонтажу ідентифікованих пам'ятників – майже 60% з них вже немає. У Золочівському районі демонтували вже 50% об'єктів. Водночас 7 громад області повністю очистилися від згадок комуністичних обʼєктів», – пояснив Андрій Годик.

Читайте також: Чому не варто перейменовувати Красне на Львівщині і Запоріжжя 

Також він зазначив, що на початку року робоча група виявила близько 180 пам'ятників радянської доби. З часом у громадах довиявили ще понад 80 таких обʼєктів. Усі вони мають елементи та символізм злочинного режиму.   

Нагадаємо, що 28 червня комісія зі стандартів дeржавної мови запропонувала перелік сіл, селищ, міст, назви яких не відповідають стандартам державної мови, та рекомендації щодо приведення назв таких сіл, селищ, міст у відповідність до стандартів державної мови у Львівській області.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!