На Львівщині у кожній кластерній та надкластерній лікарнях будуть реабілітаційні відділення

1129 0
Кожен пацієнт зможе отримати відповідну стаціонарну послугу від 2 до 8 циклів реабілітації.
Фото умовне

Фото умовне

У час війни все більше людей потребують медичної допомоги та подальшої реабілітації. Наразі у Львові є лише два медичні заклади, які профільно надають такі медичні послуги. Так, у межах реформи системи реабілітації на Львівщині у кожній кластерній та надкластерній лікарнях до кінця року облаштують реабілітаційні відділення на 20 місць кожне. Про це повідомили у Львівській ОВА. 

«Кожна надкластерна та кластерна медична установа Львівщини до кінця року повинна облаштувати реабілітаційне відділення, у кожному з яких будуть створені додаткові два десятки місць для таких пацієнтів. Голови громад розуміють актуальність цього питання та часових рамок в межах яких будуть створені зазначені відділення, де надаватимуть професійні реабілітаційні послуги для усіх, хто постраждав внаслідок російського вторгнення», – зазначив профільний заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко. 

Читайте також: «Війна триває, а спецзаклад пустує!» Чи запрацює протезний завод у Львові

Як додала керівниця департаменту охорони здоров’я обласної адміністрації Наталія Літвінська, в межах цих же реформ загалом в Україні планують створити реабілітаційні відділення у 228 медичних закладах, у яких функціонуватимуть понад 7 тисяч ліжок. 

«Пропускна спроможність таких відділень повинна становити 126 тисяч пацієнтів у рік. На території нашої області 13 закладів є законтрактованими на пакет стаціонарної реабілітації, 33 заклади - на пакет амбулаторної реабілітації та 12 закладів, де надаватимуть реабілітаційні послуги дітям віком до 3-ох років», – пояснила Наталія Літвінська.

Також вона додала, що реабілітаційні послуги оплачуються в межах пакетів Національної служби здоров'я України і кожен пацієнт може отримати відповідну стаціонарну послугу від 2 до 8 циклів реабілітації.

Довідкова інформація про систему кластерних лікарень:

Кластерні лікарні створюються по одній на кластер, тобто на район (наразі таких на Львівщині таких функціонує 7). Також функціонують надкластерні лікарні (їх може бути декілька, зокрема одна – багатопрофільна, що надає допомогу дітям) та загальні заклади охорони здоров’я. Крім того, до надкластерних прирівнюють заклади, що надають високоспеціазлізовану допомогу – онко-, кардіо-, фтизіо-, перинатальні, психатричні центри. Також до спроможної мережі входять лікарні, що надають первинну медичну допомогу і центр екстренної меддопомоги.

Нагадаємо, що відтепер українські захисники можуть отримати протез підвищеної функціональності без потреби у первинному протезуванні.

Володимир Федорович
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!