У «Раві-Руській» викрили подружжя, яке намагалося перевезти ухилянта

2249 0
Свої послуги вони оцінили у 3 тис. доларів США.
Фото: Держприкордонслужба

Фото: Держприкордонслужба

У пункту пропуску «Рава-Руська» викрили подружжя, яке намагалося незаконно перевезти особу призовного віку через кордон. Чоловік та жінка погодилися перевезти ухилянта за 3 тисячі доларів.

Джерело: Західне регіональне управління Держприкордонслужби Західний кордон

У пункт пропуску «Рава-Руська» на виїзд до Польщі прибув мікроавтобус «Фольксваген», у якому їхало подружжя з Львівщини. Під час контролю 35-річна пасажирка вийшла з автомобіля до вбиральні, а «таємний» пасажир, який ховався у багажнику, зайняв її місце в автівці. Відтак порушники пройшли перевірку з кількості осіб під час огляду транспортного засобу.

Втім подружжя пройшло прикордонний контроль та після повернення в авто жінка виправила кількість осіб у контрольному талоні. Однак під час спроби виїзду до Польщі їх зупинили прикордонники.

До того ж, у процесі обшуків автомобіля та за місцем проживання подружжя правоохоронці виявили та вилучили грошові кошти, банківські картки, копії документів та документи з ознаками підробок, мобільний термінал та сім карти, що підтверджують причетність до незаконної діяльності.

Читайте також: На Львівщині судитимуть ще двох ухилянтів від мобілізації

Ухилянта не пропустили через кордон та притягнули до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 204-1 КУпАП. Стосовно перевізників оперативні співробітники Львівського прикордонного загону направили повідомлення до Нацполіції, в їх діях вбачаються ознаки кримінального злочину, передбаченого ст. 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України». Слідчі повідомили зловмиснику підозру про вчинення злочину за організацію незаконного трансферу.

Нагадаємо, що у пункті пропуску на Львівщині чоловік намагався незаконно виїхати за кордон. Для цього він заплатив 5 тисяч доларів США за місце у багажнику авта.
 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!