На Львівщині в комунальну власніть передали будівлю костелу вартістю 19 млн грн

1659 0
Будівля розташована на території одного із сіл Золочівської об’єднаної територіальної громади.
фото: прокуратура

фото: прокуратура

На Золочівщині безхазяйну будівлю костелу вартістю 19 млн грн передали у комунальну власність громади. Про це повідомила прокуратура Львівської області. 

Йдеться про будівлю костелу загальною площею 156 м2, оціночна вартість якого становить 19 млн грн. Вона розташована на території одного із сіл Золочівської об’єднаної територіальної громади.

Встановлено, що з дня взяття на облік міською радою безхазяйного нерухомого майна минуло більше року, права на нього протягом вказаного періоду будь-які особи не заявили. А відтак, таке майно підлягає передачі у комунальну власність територіальної громади. Це і стало приводом для представництва прокурорами інтересів в суді, вимоги яких задоволено.

На теперішній час рішення суду виконано – будівлю костелу передано у комунальну власність міськради, про що внесено відповідні записи до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Нагадаємо, на Львівщині хочуть отримати в комунальну валасність найстарішу солеварню Європи. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!