На Львівщині зафіксували перший смертельний випадок від отруєння грибами

1051 0
Померла 73-річна жінка.

Подружжя із Трускавця потрапило до лікарні після споживання грибів. Організм 73-річної жінки не впорався із отруєнням, вона померла у лікарні. Про це розповіли у Львівському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

«За словами постраждалих, гриби збирали на околицях Трускавця. Заквасили і скуштували грузді 2-го вересня. Вже наступного дня першою на болі у животі та діарею почала скаржитися дружина», – йдеться у повідомленні.

До лікарів жінка звернулася на третій день. Спершу її госпіталізували до інфекційного відділення, однак через чотири доби хворій стало гірше, тож її перевели до відділення інтенсивної терапії, де вона зрештою і померла.

Читайте також: У Залізничному районі Львова знову виявили ртуть

«На жаль, організм 73-річної жінки не переніс отруєння токсичними речовинами, що спричинили їстівні гриби. Пацієнтка на сьомий день перебування в лікарні у відділенні інтенсивної терапії померла», – розповіла лікарка із загальної гігієни відділу моніторингу та реагування на небезпеки Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Наталія Жукровська.

Натомість 76-річний чоловік у стані середньої важкості перебуває у лікарні.

Додамо, це перший випадок отруєння грибами цього року на Львівщині.

Нагадаємо, у серпні у Львівському районі четверо людей отруїлись газами, які накопичились в підвалі.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!