На Львівщині від початку року одружилося понад 6 тисяч пар

1386 0
Все більше пар не відтягують весілля, а приймають швидкі рішення.
Фото: Міністерство юстиції України

Фото: Міністерство юстиції України

На Львівщині за перше півріччя цього року одружилася 6 181 пара. Про це у коментарі Тvoemisto.tv зазначила головна спеціалістка відділу Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції у Львові Оксана Вендиш.

Незважаючи на повномасштабну війну та запровадження воєнного стану, кількість зареєстрованих шлюбів цього року є навіть дещо більшою, аніж за аналогічний період минулого року.

Читайте також: Кузьма та Стефанія. Які імена львів’яни обирають для дітей у 2022 році

«За перше півріччя 2022 року зареєстрували шлюб в 6 181 пари, а за перше півріччя 2021 року – 5 639», – каже вона.

Справжній весільний бум спостерігається у столиці. За повідомленням  Міністерства юстиції України, за чотири місяці війни – у період з 24 лютого до 30 червня відділи ДРАЦС столиці зареєстрували 8 881 шлюб, а за цей же період минулого року одружились лише трохи більше 1100 пар.

Як вважають психологи, таку рішучість молодят пов'язують із бажанням впоратись зі стресом, пов'язаним з війною. Тому все більше пар не відтягують весілля, а приймають швидкі рішення.

Читайте також: У львівському модульному містечку одружилася пара з Лисичанська. Фото

Зараз зареєструвати шлюб можна в будь-якому ДРАЦСі країни без місячного очікування, як це було раніше. А військовослужбовці, поліцейські, працівники закладів охорони здоров’я та інші визначені категорії можуть зареєструвати шлюб онлайн, без особистої присутності. Факт реєстрації шлюбу також може засвідчуватися актом про укладання шлюбу, який складений безпосередньо командиром/керівником на місці служби/роботи, керівником закладу охорони здоров’я.

Львівська область ввійшла до п’ятірки регіонів, де від початку року одружилося найбільше пар. Роз’яснення про те, як одружитися без проблем під час воєнного стану та чи потрібна довідка із військкомату, читайте тут.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!