На Львівщині відновили роботу сім систем відеофіксації порушень ПДР. Адреси

1787 0
У Львові запрацюють п’ять камер фіксації порушень ПДР, ще дві – на дорогах області.
фото з відкритих джерел

фото з відкритих джерел

Від сьогодні, 16 травня, на Львівщині відновлюють фіксацію порушень правил дорожнього руху в автоматичному режимі, що була припинена від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. Про це повідомив заступник начальника департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

«З початку війни були вимкнені камери автоматичної фіксації здебільшого із стратегічною метою. Але в час війни не варто забувати про безпеку дорожнього руху, адже недотримання ПДР також продовжує щодня вбивати наших громадян. А перевищення швидкості залишається однією з основних причин ДТП з травмованими та загиблими», – зазначив він.

Читайте також: Водійські права будуть відновлювати без медичної довідки

З його слів, від сьогодні на автомобільних дорогах таких міст: Київ, Біла Церква, Вінниця, Кривий Ріг, Суми, Житомир, Хуст, Мукачево, Івано-Франківськ, Полтава, Тернопіль, Хмельницький, Кропивницький, Одеса, Кременчук, Черкаси, Чернівці, Чернігів, Луцьк, Львів та Київської, Вінницької, Волинської, Житомирської, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Одеської, Полтавської, Рівненської областей запрацюють прилади фіксації правопорушень, які контролюватимуть дотримання вимог ПДР в автоматичному режимі. Наразі запрацюють 128 камер, які розташовані у 20 містах та 10 областях.

У Львові відновлюють роботу п’ять систем, що розташовані за такими адресами:

  • просп. Святого Івана Павла ІІ, 8 напрямок спрямування приладу вул. Стрийська;
  • просп. Святого Івана Павла ІІ, 35 напрямок спрямування приладу просп. Червоної Калини;
  • вул. Стрийська, 292 напрямок спрямування приладу вул. Івана Павла ІІ;
  • вул. Княгині Ольги, 100К напрямок спрямування приладу вул. Володимира Великого;
  • вул. Сихівська, 16А напрямок спрямування приладу вул. Зелена;

 

В області запрацює дві системи:

  • на 10 км+100 автодороги М-10 напрямок спрямування м. Івано-Франкове;
  • на 685 км+309 автодороги M-06 напрямок спрямування с. Долинівка.

 

Як уточнив у випуску «Сніданок з 1+1» Олексій Білошицький, камери відеофіксації і загалом уся система мають найвищий рівень захисту від кібератак.

«Камери автофіксації не є системою відеоспостереження. Вони фіксують саме порушення правил дорожнього руху, а не просто всю ситуацію на дорозі. Якщо порівняти із системою відеонагляду, це значно захищеніша система», – додав він.

Нагадаємо, що українські ІТ-спеціалісти створили мобільний застосунок «Odb-auto-app», який вміє визначати власника авто за номерним знаком.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!