На Львівщині відремонтують дорогу, що стане новим сполученням із Польщею

6349 0
Вона також розвантажить основні транспортні та пасажирські магістралі Львівщини, які сполучають Україну з Польщею.
Фото: ЛОВА

Фото: ЛОВА

На Львівщині провели аукціон закупівлі на поточний середній ремонт автомобільної дороги загального користування місцевого значення С141711 Дроздовичі – Міженець – Бісковичі км 0+000 – км 31+000 Львівської області. Про це повідомили в ЛОВА.

Як йдеться у повідомленні, відремонтована прикордонна дорога стане новим сполучення до МПП Нижанковичі –Мальховіце та залізничних станцій Нижанковичі та Хирів. Вона також розвантажить основні транспортні та пасажирські магістралі Львівщини, які сполучають Україну з Польщею.

«За результатами аукціону кінцева вартість робіт становитиме на 22% менше від початкової ціни. Кошти на ремонт прикордонної автомобільної дороги Дроздовичі – Міженець – Бісковичі з обласного та місцевих бюджетів залучатися не будуть. На сьогодні на це передбачено близько 50 млн грн з державного дорожнього фонду, фінансовий ресурс якого скеровується виключно на ремонт та утримання доріг», – зазначили в ЛОВА.

Читайте також: На Львівщині збільшують вартість ремонту однієї з доріг до 821 млн грн

Цьогоріч на автодорозі Дроздовичі - Міженець - Бісковичі планують виконати роботи з ремонту дорожнього покриття найбільш аварійної ділянки.

Зазначимо, що «Поточний середній ремонт автомобільної дороги загального користування місцевого значення С141711 Дроздовичі – Міженець – Бісковичі км 0+000 – км 31+000 Львівської області. Коригування» – Департамент дорожнього господарства Львівської обласної державної адміністрації, вартість складає 821 млн 289 тис. грн. Зазначимо, що це лише коригування проєкту з 2021 року. Тоді вартість робіт складала 391 млн грн.

Читайте також: Україна та Польща домовились спростити перетин кордону між країнами

Нагадаємо, що наступного року для всіх транспортних засобів відкриють пункт пропуску «Нижанковичі – Мальховіце» на Львівщині, який зараз працює виключно для порожніх вантажних транспортних засобів. 

Ірина Давосир

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!