На Львівщині запрацює новий пункт пропуску для автомобілів

4374 0
Пункт пропуску «Нижанковичі – Мальховіце» передбачає спільний контроль українських і польських митників та прикордонників.
Умовне фото

Умовне фото

Наступного року для всіх транспортних засобів відкриють пункт пропуску «Нижанковичі – Мальховіце» на Львівщині, який зараз працює виключно для порожніх вантажних транспортних засобів. Загальна вартість робіт становить орієнтовно 100 мільйонів злотих (8 млн 650 тис. гривень). Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив заступник голови Львівської ОВА Юрій Бучко.

«По договору із підрядником об’єкт має бути завершений до кінця 2024 року. Але за попередніми домовленостями між воєводством і підрядником об'єкт можуть відкрити в першому кварталі 2024 року. Загалом там вже все збудовано, наразі облаштовують благоустрій. Фінансує всі роботи польська сторона. Загальна вартість становить близько 100 мільйонів злотих», – зазначив він.

Читайте також: Пункт пропуску «Нижанковичі – Мальховіце» запрацює до 2024 року

Пункт пропуску «Нижанковичі – Мальховіце» передбачає спільний контроль українських і польських митників та прикордонників, як на КПП Грушів.  

Нагадаємо, у лютому 2023 року у пункті пропуску «Нижанковичі-Мальховіце» почали пропуск вантажівок з максимальною вагою 7,5 тонн. Наразі пункт пропуску працює в режимі спеціального тимчасового переїзду через кордон. Тобто пропускають великогабаритні вантажівки, так звані TIRи, але тільки ті, що рухаються без вантажу. 

Читайте також: Україна та Польща домовились спростити перетин кордону між країнами

Додамо, що у квітні 2023 року розпочався завершальний етап ремонту дороги, що веде до ПП «Нижанковичі-Мальховіце». 

Антоніна Костик

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!