На Львівщині відреставрували замок, який пошкодила російська ракета

1312 0
Пам’ятку архітектури пошкодило вибуховою хвилею 14 червня.
Фото: галерея мистецтв ім. Возницького

Фото: галерея мистецтв ім. Возницького

У Золочівському замку відреставрували надбрамний корпус, який був пошкоджений унаслідок ракетного удару. 

Джерело: Львівська національна галерея мистецтв ім. Возницького

14 червня над містом Золочевом, що у Львівській області, сили протиповітряної оборони збили російську ракету. Унаслідок падіння пошкоджень зазнала конструкція комплексу будівель пам’ятки архітектури національного значення – надбрамний корпус Золочівського замку. 

Читайте також: Куди поїхати на вихідні зі Львова. Не тільки до Золочівського замку

Відтак, вибуховою хвилею було пошкоджено: підшивку даху і стелі, штукатурку на площі 350 м², дерев’яні рами та віконні стулки, дверні заповнення (рама та полотно), вузли кріплення конструктивних елементів та покриття тимчасового даху над вежею, а також часткова втрата тиньку на фасадах корпусу.

«Після обстеження пошкоджених об'єктів спільно з працівниками проєктної організації, адміністрація Галереї розробила ряд заходів із відновлення в частині пошкодження конструкцій та елементів комплексу будівель. Станом на сьогодні всі заплановані роботи завершили», – йдеться в повдіомленні.

Для довідки

Золочівський замок – пам'ятка історії та культури національного значення в місті Золочеві Львівської області. Музей-заповідник «Золочівський замок» – відділ Львівської галереї мистецтв. Замок входить до туристичного маршруту «Золота підкова Львівщини».

Антоніна Костик

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!