На Львівщині відсторонили викритого на хабарництві начальника військкомату

5879 0
Також він залучив свого водія та виконувачку обов’язків голови ВЛК.
Фото: Державне бюро розслідувань

Фото: Державне бюро розслідувань

Начальника Яворівського районного територіального центру комплектування і соціальної підтримки Львівської області та виконувачку обов'язків голови військово-лікарської комісії (ВЛК) цього військкомату, яких у січні викрили на хабарництві, відсторонили від посад. Про це 12 травня повідомило «Громадське» з посиланням на відповідь на інформаційний запит від Офісу генпрокурора.

За даними слідства, керівник військкомату організував схему одержання від військовозобов’язаного хабаря за документи, які надають йому право безперешкодного виїзду за межі України. Для цього він залучив свого водія та виконувачку обов’язків голови ВЛК. Водій отримав від військовозобов’язаного 3 тисячі доларів США за документи.

Втім виконувачка обов'язків голови ВЛК вигадала фіктивне захворювання та видала довідку про тимчасову непридатність чоловіка до військової служби. Ухилянт отримав тимчасове посвідчення військовозобов’язаного, де вказали його тимчасову непридатність до військової служби за станом здоров’я.

Читайте також: У Львові міська рада відсудила 1,4 млн грн боргу у забудовника

Начальник військкомату та в.о. голови ВЛК підозрюються за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає ув'язнення від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3 років із конфіскацією майна. Правоохоронці кваліфікували дії водія як пособництво у вчиненні зазначеного кримінального правопорушення. Йому теж оголосили підозру.

Нагадаємо, що у січні цього року начальника військкомату та в.о. військово-лікарської комісії цього військкомату викрили на хабарництві. Їм повідомили про підозру за організацію схеми отримання хабарів за видачу документів щодо непридатності до військової служби.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!