У Львові міська рада відсудила 1,4 млн грн боргу у забудовника

1052 0
За порушення термінів сплати оренди міськрада нарахувала ще штрафні санкції і сума зросла до 1,4 млн грн.
Фото: ЛУН

Фото: ЛУН

Господарський суд Львівської області задовольнив позов Львівської міськради до ТОВ «Будівельна компанія «Львівторгбуд» і зобов’язав виплатити 1,4 млн грн боргу за орендну плату за користування ділянкою по вулиці Тернопільська, 21, плюс додаткову пеню та донарахування. Про це повідомили «Наші гроші Львів».

У суді встановили, що у травні 2011 року Львівська міська рада прийняла ухвалу щодо зміни цільового призначення земельної ділянки по вул. Тернопільська, 21 і затвердила щодо неї проект землеустрою. У липні того ж року «Львівторгбуд» уклав угоду з міськрадою про оренду на 10 років ділянки площею 2,09 га.

На той момент на орендованій ділянці уже був недобудований дитсадок, що належав «Львівторгбуду», а на решті ділянки компанія планувала будувати багатоквартирні житлові будинки. До того ж, планували завершити дитсадок на 56 місць.

Читайте також: Суд повернув громаді 2,5 га земель парку «Голосіївський»

За умовами двостороннього договору між міськрадою і «Львівторгбудом» річна оренда складала 571,59 тис грн, які орендар мав щомісячно сплачувати рівними частинами. Однак з листопада 2019 року і до липня 2021 року «Львівторгбуд» не сплачував оренду, заборгувавши загалом 1,27 млн грн. За порушення термінів сплати оренди міськрада нарахувала ще штрафні санкції і сума зросла до 1,4 млн грн.

Як результат, Господарський суд Львівської області повністю задовольнив позов Львівської міськради і вирішив стягнути з «Львівторгбуду» цю суму. Проте це рішення ще може бути оскаржене в апеляційному порядку.

Єдиним власником ТОВ «Будівельна компанія «Львівторгбуд» є львів’янин Ярослав Олійник, якому також належать півтора десятка інших компаній: ПП «Ера Консалтинг», ТОВ «Мальви-меблі», ТОВ «Галицька магістраль», ТОВ «Ваш білий дім» та інші.

Нагадаємо, що ще у 2019 році у міськраді перевіряли правомірність будівництва житлового комплексу та дитячого садочка на вулиці Тернопільській, 21. За словами місцевих мешканців, забудовник ПП «Львівдах» будував замість погоджених виконкомом п’яти дев’ять багатоповерхівок. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!