На Львівщині впіймали на порушеннях 12 рибалок. Які зараз діють правила

3349 0
Під час проведення заходів виявили 3 безгосподарні ставні сітки.
ФОТО: GETTY PHOTOS

ФОТО: GETTY PHOTOS

За минулий тиждень на Львівщині інспектори Держекоінспекції зафіксували порушення правил рибальства.

Джерело: Державна екологічна інспекція у Львівській області

Під час проведення заходів виявили 3 безгосподарні ставні сітки загальною довжиною 150 м (вічко 40х40 мм, висота 1,2 м, матеріал - жилка). У виявлених сітках знаходилась жива риба: карась – 67 шт., короп, - 31 шт., рак – 2 шт. Відповідно до статті 63 Закону України «Про тваринний світ», живі водні біоресурси повернули у природнє середовище. Безгосподарні сітки вилучили.

Інспектори склали 12 протоколів про адміністративне правопорушення, відповідальність за яке визначена частиною 3 статті 85 КУпАП, а саме - за порушення правил рибальства, яке не мало наслідку добування природних ресурсів.

Нагадаємо, з 1 квітня на Львівщині діє заборона на вилов риби. Мешканців закликають дотримуватись правил рибальства. Раніше у області збільшили розмір такс за незаконний вилов риби в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду. Які штрафи очікують на порушників, читайте тут.

Перелік ділянок водних об’єктів Львівської області, не заборонених для проведення любительського рибальства на умовах загального водокористування в 2023 році, доступний за посиланням.

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!