На Львівщині вшанували пам'ять полеглих у війні воїнів. Фото

2720 0
У Перемишлянах відкрили банерну виставку на пошану полеглих Героїв.
Фото: Олег Дух

Фото: Олег Дух

У Перемишлянах, що на Львівщині, 24 лютого, відкрили банерну виставку на пошану полеглих Героїв Війни. Про це повідомили представники історичного проєкту «Перемишляни: переосмислюючи минуле».

Перемишлянська міська рада за підтримки історичного проєкту «Перемишляни: переосмислюючи минуле» презентували цього дня банерну виставку пам’яті «Впаде на землю мамина сльоза… Полеглі Герої Війни за незалежність з теренів Перемишлянської громади».

Організаторам вдалося зібрати світлини та базові біографічні дані понад двадцяти Героїв, уродженців і мешканців Перемишлянщини, які на щиті повернулися до рідного порогу. Крім того, вдалося встановити час і місце загибелі воїнів та їхню приналежність до бойових підрозділів Збройних Сил України та Національної гвардії України.

Під супровід дзвону пам’яті прозвучали імена Героїв та місця їх звитяжного чину: Бахмут, Золоте, Попасна, Богородичне та інші міста, містечка і села Півдня і Сходу України.

Упродовж найближчих тижнів банерна виставка буде розміщена у сквері поблизу пам’ятника о. Омелянові Ковчу у Перемишлянах. Організатори сподіваються, що вона стане першим кроком у збереженні громадою пам’яті про загиблих земляків, які гідно захищали нашу свободу й незалежність.

Нагадаємо, що у Львівському національному академічному театру опери та балету ім. С. Крушельницької відкрилась виставка фотографій на тему війни  «9Х10». Свої фото представили українські, французькі, польські, американські та японські автори.

Фото: Христина Тивонюк і Катерина Домінчук

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 

 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!