Біля Львова будуть стежити як автомагістраль і об'їзна дорога впливають на повітря

1009 0
Планують моніторити вплив на повітря міжнародних автомагістралей та промислових зон.
фото умовне

фото умовне

Цього року на Львівщині планують встановити шість стаціонарних постів моніторингу за якістю атмосферного повітря. Один з них – у Сокільниках біля Львова. Про це 20 лютого під час засідання постійної комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації повідомила т. в. о. директора департаменту екології та природних ресурсів ЛОВА Оксана Війтик.

За її словами пости передбачено встановити у:

  • м. Червоноград (вплив від ДП «Львіввугілля» (шахти регіону), центральної збагачувальної фабрики та промислової зони міста;

  • смт Добротвір (вплив Добротвірської ТЕС ПАТ ДТЕК «Західенерго» та допоміжних підприємств, які забезпечують функціонування ТЕС).

  • м. Стрий (впив міжнародної автомагістралі Київ-Чоп і частковий вплив з навітряної сторони промислової зони міста).

  • с. Шабельня Рава-Руської територіальної громади (транскордонний вплив та вплив міжнародної автомагістралі Тернопіль-Львів-Рава-Руська.

Додатково проектуються:

  • м. Борислав (вплив від НГВУ «Бориславнафтогаз» ПАТ «Укрнафта» та загазовані ділянки міста);

  • с. Сокільники, Сокільницька територіальна громада (впив міжнародної автомагістралі Київ-Чоп, об’їзної кільцевої та вплив повітряних мас на межі агломерації Львів).

Таким чином, у департаменті планують моніторити вплив на повітря міжнародних автомагістралей та промислових зон.

Читайте також: Що впливає на якість повітря у Львові. Пояснення еколога

За інформацією департаменту, організація та розширення мережі стаціонарних постів проводиться, в тому числі завдяки залученню коштів міжнародної технічної допомоги у рамках міжнародного Проєкту «Підтримка структурних змін у вугільних регіонах України», що впроваджується в Україні, зокрема у Червоноградському районі Львівщини, Німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ.

Нагадаємо, що працівники хімічної лабораторії КП «Адміністративно-технічне управління» провели спостереження за станом атмосферного повітря на 37 перехрестях Львівської громади на визначення забруднення атмосферного повітря викидами від автомобільного транспорту. За результатами, сім перехресть стали найбільш забрудненими. 

Юлія Кметик
______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!