На Львівщині встановили шопку із фігурами Байдена та Бандери

1555 0
Шопку встановили у Державному історико-культурному заповіднику «Нагуєвичі».
Фото: Державний історико-культурний заповідник «Нагуєвичі»

Фото: Державний історико-культурний заповідник «Нагуєвичі»

В Державному історико-культурному заповіднику «Нагуєвичі», що у Львівській області, встановили різдвяну шопку. Цьогоріч поруч із біблійними персонажами відвідувачі можуть побачити фігурки Джо Байдена та Степана Бандери.

Джерело: Державний історико-культурний заповідник «Нагуєвичі»

«Чому тут розміщені ці дві фігури, які ніби й не мають відношення до Різдва? Для цього повернемося до історії виникнення шопок в Україні. Шопка – це різдвяний вертеп, що зображає біблійну сцену народження Ісуса Христа. Унікальність українських шопок у тому, що кожна місцевість вносить у них національний, регіональний елемент, який власне їх і відрізняє» йдеться у повідомленні.
У заповіднику зазначають, що релігійна фабула п’єси поступово перерослав світську – з висміюванням людських гріхів, соціальних недоліків та із залученням реальних персонажів того часу, коли відбувався вертеп. 
«Ми мусимо навчитись в сучасному трактуванні показати свою автентику, речам надавати оту нашу внутрішню силу, якою відзначалась Україна, незважаючи на війни, катаклізми, які ми неодноразово переживали і переживаємо зараз», – наголосив директор заповідника Богдан Лазорак.
Нагадаємо, що у неділю, 25 грудня, у Музеї народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького відкриють та освятять шопку для військових. А вже 26 грудня шопку відправлять на схід і встановлять на КПП при в'їзді в місто Костянтинівка.
Ірина Давосир
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!