У Львові відкриють шопку для військових, яку потім передадуть на схід

1030 0
26 грудня шопку відправлять на схід і встановлять на КПП при в'їзді в місто Костянтинівка.
Умовне фото

Умовне фото

У неділю, 25 грудня, у Музеї народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького відкриють та освятять шопку для військових. А вже 26 грудня шопку відправлять на схід і встановлять на КПП при в'їзді в місто Костянтинівка.

Джерело: Art Lviv Online

«Першу шопку ми зробили 9 років тому на Майдані разом з Остапом Лозинським, Сашком Бриндіковим і ще групою друзів. Це було для нас важливо в той тривожний час: привезти атмосферу різдвяного свята, тепла і затишку до Києва. І це був об'єднуючий процес. А зараз один з наших друзів служить біля Костянтинівки, на Донецькому напрямку. І він звернувся з тим, щоби зробити шопку для Костянтинівки, останнього цивільного міста перед фронтом, й принести атмосферу свята і для наших воїнів, які там служать, і для місцевих мешканців, які навіть зараз повертаються туди на свята», – розповів іконописець та керівник експозиційного відділу львівського скансену Роман Зілінко 

Читайте також: Верхівку ялинки у Львові прикрасили стилізованим протитанковим їжаком

 

Нагадаємо, що 18 грудня на головній ялинці Львова увімкнули ілюмінацію.  Цьогоріч урочистого відкриття ялинки не було. Різдвяне дерево світитиме п'ять годин на день з 17:00 до 22:00. Як раніше сказав мер Львова Андрій Садовий – година роботи ілюмінацій за потужністю як одне кип‘ятіння чайника. Також цього року встановлять шопку, яка стоятиме на площі Яворського (навпроти Гарнізонного храму). Головний дідух міста замість поставлять на пл. Музейній. Традиційного Різдвяного ярмарку у місті не буде. 

Антоніна Костик

_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!