На Львівщині виділили 36 мільйонів для облаштування кабінетів «Захист України» у школах

824 0
Станом на сьогодні 46 територіальних громад провели закупівельні процедури та уклали договори з постачальниками.
Фото: ЛОВА

Фото: ЛОВА

З обласного бюджету Львівщини виділили 18,3 мільйонів гривень для облаштування кабінетів «Захист України». Таку ж суму на умовах співфінансування мають надати місцеві бюджети. 

Джерело: ЛОВА

Відтак, на Львівщині планують облаштувати 68 кабінетів, а для 11 обласних закладів освіти  придбають інтерактивні лазерні тири. Станом на сьогодні  46 територіальних громад провели закупівельні процедури та уклали договори з постачальниками. Номенклатура визначається з урахуванням Типового переліку, затвердженого наказом Міносвіти, а також з огляду на війну з росією і майбутні загрози з її боку. Акцент насамперед зроблено на макетах зброї, тренажерах, спеціальних приладах, військовому майні та спорядженні, матеріалах медичного призначення тощо.

Читайте також: Стало відомо, в яких львівських школах ще є місця для зарахування в перший клас. Перелік

«Для прикладу, коштом обласного бюджету закупили дороговартісне обладнання та навчально-наочні засоби для Ліцею імені Героїв Крут, що у Львові. Зокрема, придбали комплект для тактично-спортивної гри лазертаг. Завдяки цьому у ліцеї імені Героїв Крут започатковано ще один рівень тактичної підготовки»,  – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що в українських школах учні замість предмету «Захист Вітчизни» тепер вивчатимуть дисципліну «Захист України». «Захист України» буде обов’язковим для вивчення у 10-11 класах. Його мета – надати учням знання та уміння для оборони країни, навчити їх діяти в надзвичайних ситуаціях.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!