На Львівщині викрили зловмисників, які хотіли організувати фейкову «Львівську міську раду»

1359 0
Фігурантами справи є шестеро мешканців Львівської та Рівненської областей.
Фото: Поліція Львівської області

Фото: Поліція Львівської області

У Львівській області правоохоронці викрили шістьох осіб, які організовували та проводили зібрання з населенням Львівської області з метою створення незаконних органів місцевого самоврядування, які дублюють функції міської ради, повідомляє Поліція Львівської області.

Читайте також: У Львові «накрили» один із найбільших конвертаційних центрів країни. Фото

Відтак, 7 грудня вони провели зібрання з мешканцями Сколівського району, під час якого оголосили про створення незаконного органу місцевого самоврядування в одному з сіл району та обрали депутатів і голову. Крім цього, 8 грудня зловмисники організували зібрання місцевих жителів у Львові, на якому спонукали присутніх до створення псевдооргану державної влади під назвою «орган місцевого самоврядування Львівської міської ради».

Правоохоронцям відомі шестеро зловмисників – 48-річний мешканець Кам’янко-Бузького району, 38-річна мешканка Сколівського району, 60-річний житель Львова, а також троє мешканців Рівненської області віком 49, 56 та 57 років.

Читайте також: Інтернет-шахраї виманюють гроші під виглядом державних виплат. Як не потрапити на гачок

Упродовж 18-20 грудня правоохоронці провели шість обшуків за адресами їх проживання у Львівській та Рівненській областях. Поліцейські вилучили мобільні телефони, флеш-носії й диски, протоколи зборів, газети та документи з даними про утворення незаконних органів місцевого самоврядування та інші речові докази.

Їм загрожує штраф або арешт до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років. Досудове розслідування триває, правоохоронці встановлюють усі обставини події.

Фото Поліції Львівської області


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!