На Львівщині викрили підпільний осередок «компартії більшовиків»

931 0
Ця організація бере активну участь у проведенні підривної діяльності проти України.
Фото: СБУ

Фото: СБУ

СБУ викрила та знешкодила підпільні осередки «комуністичної партії радянського союзу» на території шести регіонів, серед яких і Львівська область.

Джерело: Управління СБ України у Львівській області

Ця організація брала активну участь у проведеднні підривної діяльності проти України. Організатори об’єднання намагались створити в нашій державі розгалужену мережу власних «обкомів». Активісти закликали до асової підтримки російських окупантів та облаштовувати «комендатури» для збору розвідданих та підготовки ворожих диверсій.

Читайте також: нардепи просять СБУ проконтролювати, аби з Лаври не зникли святині

«Встановлено, що прокремлівську організацію очолює Юрій Щіпков – керівник «центрального комітету більшовиків», який перебуває у Москві. Саме за його вказівкою було створено підпільні «філії» об’єднання у Києві, а також Харківській, Львівській, Дніпропетровській, Запорізькій, Вінницькій та Чернігівській областях», – йдеться в повідомленні.

За даними СБУ, для функціонування організації ворог залучив 45 осіб, які використовували власні оселі для конспіративних зустрічей та планування підривних заходів.

Під час обшуків за місцями проживання фігурантів правоохоронці виявили:
  • російські паспорти;

  • незареєстровану зброю та боєприпаси;

  • ​мобільні телефони із доказами листування з російським «куратором»;

  • прокремлівські агітаційні матеріали.

Нагадаємо, що Служба безпеки України затримала колишнього працівника одного зі структурних підрозділів СБУ, який закликав колег дезертирувати.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!