На Львівщині викрили подружжя, яке на завдання рф готувало ракетний удар по електростанції

3901 0
Чоловіку загрожує довічне позбавлення волі.
Умовне фото

Умовне фото

Служби безпеки України заявила про викриття подружжя, яке на завдання російської фсб займалося підготовкою ракетного удару росіян по енергетичній інфраструктурі Львівщини. Про це повідомила пресслужба СБУ.

За даними слідства, серед головних цілей фігурантів були електростанції, які забезпечують світлом більшу частину області.

Як встановили правоохоронці, завдання російських спецслужб виконувало місцеве подружжя. Основним фігурантом виявився чоловік, який з 2023 року відбуває покарання у місцевій колонії за нанесення тяжких тілесних ушкоджень. Його дистанційно завербували співробітники фсб.

Читайте також: Як Львів пережив другий рік війни. Вибухи та наслідки атак ворога

Фігурант спілкувався з росіянами в анонімному чаті, де ув’язнений отримав агентурні завдання та покрокові інструкції щодо їх виконання. До співпраці з рф він залучив свою дружину на волі. На прохання чоловіка жінка мала знайти потрібні енергооб’єкти та сфотографувати їх з прив’язкою до місцевості.

Окупанти обіцяли профінансувати «всі поточні витрати» своїх поплічників, пов’язані з розвідувально-підривною діяльністю, а також перерахувати грошову винагороду. За даними СБУ, у разі отримання розвідінформації росія планувала використати її для наведення ракетних ударів, щоб знеструмити західний регіон України. Але фігурантів своєчасно викрили. Під час обшуку в камері російського агента вилучили мобільний телефон, який він використовував для комунікації з фсб.

Слідчі повідомили чоловіку про підозру за ч. 2 ст. 111 та ч. 2, 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України. Йому загрожує довічне позбавлення волі. Також правоохоронці планують повідомити про підозру у державній зраді жінці. Триває розслідування.

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!