На Львівщині викрили росіянина, який розповсюджував пропаганду

1473 0
Він публічно виправдовував злочини рф, та закликав до зміни меж території України.
Фото: СБУ

Фото: СБУ

Служба безпеки України на Львівщині викрила росіянина, який поширював через Інтернет пропаганду та антиукраїнські матеріали. Він публічно виправдовував злочини рф, та закликав до зміни меж території України. Крім цього, поширював дискримінаційні матеріали щодо різних національних меншин, які проживають на території України та пропагував наратив ворога, що Маріуполь – «російське місто», яке має перебувати в складі росії.

Джерело: СБУ у Львівській області

«Зловмисником виявився громадянин росії, який тривалий час проживає на Львівщині. З початком повномасштабного вторгнення він активізував свою діяльність та розповсюджував антиукраїнські матеріали через власний профіль у соцмережах», – йдеться в повідомленні.

Під час обшуків за місцем проживання зловмисника, правоохоронці виявили комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності.

Читайте також: На Львівщині затримали двох прихильників путіна

Наразі слідчі органів безпеки повідомили фігуранту про підозру за: 

  • ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);

  • ч.2 ч.3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників);

  • ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що колишню очільницю Львівської обласної організації партії «ОПЗЖ» Інну Іваночко судитимуть за фактом державної зради. З 2015 року жінка керувала низкою місцевих проросійських організацій, зокрема забороненої партії «ОПЗЖ» та громадської організації «Український вибір – право народу».

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!