На Львівщині викрили ще трьох прихильників кремля

3523 0
Щодо двох фігурантів вже завершили досудове розслідування.
Фото умовне

Фото умовне

На Львівщині викрили ще трьох прихильників країни-терористки. Двоє з них підтримували збройну агресію рф та принижували честь і гідність українців. Також ще одна мешканка Червонограда прославляла «світле минуле СРСР» та стверджувала, що України не буде.

Джерело: СБУ, Львівська обласна прокуратура

Наразі вже завершили досудове розслідування щодо двох фігурантів. Один з низ 57-річний мешканець Дрогобича, який поширював дописи кремлівської пропаганди та підтримував путінську ідеологію. На особистій сторінці в одній із заборонених соціальних мереж чоловік виправдовував війну розв’язану рф проти України, поширював антиукраїнську пропаганду та наративи кремля.

Іншою фігуранткою є 59-річна мешканка Сокальщини, яка розпалювала національну ворожнечу та принижувала почуття гідності співгромадян. В громадських місцях жінка публічно заперечувала законність існування нашої держави та прославляла «світле минуле в СРСР».

Їм загрожує обмеження волі на строк до восьми років.

Читайте також: На Львівщині викрили росіянина, який розповсюджував пропаганду

Водночас мешканка Червонограда перебуваючи у громадському місці, розпалювала національну ворожнечу та ненависть до українського народу. Жінка їхала однією із приміських маршруток, де почала конфлікт із водієм та іншими пасажирами. Вона стверджувала, що «Україна пропаде і її не буде», та нецензурними словами ображала її народ, прославляла «світле минуле СРСР», зазначаючи, що за це треба дякувати москві. Її обвинувачують у розпалюванні національної ворожнечі та ненависті.

Нагадаємо, що на Львівщині СБУ повідомила про підозру прихильницям країни-агресорки. Вони розпалювали національну ворожнечу у громадських місцях на Львівщині. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!