На Львівщині викрили схему лікарів, що перевозили ухилянтів за кордон

874 0
Медики фальсифікували медичні висновки потенційних призовників для встановлення їм групи інвалідності.
Фото: СБУ

Фото: СБУ

На Львівщині викрили корупційну схему в одному із закладів охорони здоров’я. Медики фальсифікували медичні висновки потенційних призовників для встановлення їм групи інвалідності. Про це повідомили в СБУ.

Завдяки фальсифікації документів, чоловіки мали змогу уникнути мобілізації на підставі непридатності до військової служби за станом здоров’я. Правоохоронці затримали учасницю схеми «на гарячому» під час отримання хабара 1200 доларів США. Зловмисницею виявилася сімейна лікарка, яка раніше обіймала посаду керівника ЛКК однієї з центральних лікарень регіону.

«На робочому місці у затриманої було виявлено 5 000 доларів США. За попередніми даними це хабарі, які жінка отримала за 4 години робочого дня», – йдеться в повідомленні.

Окрім цього правоохоронці провели обшуки в помешканні фігурантки де виявили:

  • понад 30 тисяч американських доларів та 4 тисячі євро, походження яких з’ясовується;

  • конверти з різними сумами валюти, на яких були зазначені особисті дані осіб чоловічої статі;

  • чорнові записи щодо встановлення особам інвалідності та  інші медичні документи, які підтверджують протиправну діяльність.

Суд обрав жінці міру запобіжного заходу - тримання під вартою з альтернативою внесення застави. Наразі триває слідство і встановлюються й інші особи, які причетні до вказаної протиправної схеми.

Нагадаємо, що у Львові судитимуть злочинну групу з п'яти осіб, яких підозрюють в незаконному переправленні людей через державний кордон України.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!