На Львівщині викрили угруповання, яке незаконно переправляло ухилянтів за кордон

2031 0
Правоохоронці задокументували 14 фактів незаконного переправлення за кордон військовозобов'язаних.
Фото: поліції

Фото: поліції

На Львівщині правоохоронці припинили діяльність злочинної групи, учасників якої підозрюють в організації незаконного переправлення чоловіків через кордон. 

Джерело: Національна поліція Львівщини

До складу організованої злочинної групи входили: організатор – 53-річний мешканець Волинської області та ще четверо осіб – мешканці Львівської та Волинської областей. Усі вони мали чітко розподілені обов’язки, працювали спільно та злагоджено. 

Читайте також: У пункті пропуску на Львівщині чоловік за хабар хотів перетнути кордон 

Зокрема, вони організовували для військовозобов’язаних чоловіків схему перетину державного кордону у воєнний час та забезпечували їх переправлення через кордон. Для цього ухилянтів фіктивно оформлювали на посаду, перебування на якій дає таку можливість та вносили у відповідні бази. В подальшому їх консультували, розробляли плани маршрутів та супроводжували за межі держави, забезпечуючи, зокрема, відповідними документами і транспортом. Правоохоронці задокументували 14 фактів незаконного переправлення зловмисниками за кордон військовозобов'язаних громадян України. В залежності від мети та терміну перебування за кордоном «клієнти» платили їм від 500 доларів до 4 тис. доларів.

Правоохоронці повідомили організатору та учасникам злочинної групи про підозри у вчиненні злочинів, передбачених ч.3 ст.332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, на Львівщині правоохоронці викрили жінку, яка незаконно переправляла ухилянтів за кордон. 39-річна мешканка Червонограда за 6 тисяч доларів вона надавала документи та обіцяла посприяти у безперешкодному перетині кордону в умовах воєнного стану. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!