На Львівщині висадили найбільшу липову алею в Україні

1072 0
Локація отримала назву «Алея Героїв України».
Умовне фото / Rasa Kasparaviciene

Умовне фото / Rasa Kasparaviciene

У четвер, 21 березня, у Львівській області висадили найбільшу липову алею в Україні. Облаштували її обабіч дороги Миколаїв-Городок-Жовква-Кам’янка-Бузька-Бібрка. Липова алея складається з майже 1750 саджанців, довжиною понад 17 кілометрів. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Читайте також: На Львівщині відкрили Алею пам'яті загиблих захисників

Локація отримала назву «Алея Героїв України». Висадку дерев приурочили до 150-річчя Національного лісотехнічного університету України, а також Міжнародного дня лісів. Саджанці садили студенти й викладачі вишу, представники влади області, органів місцевого самоврядування, військовослужбовці, лісівники тощо.

Новостворена липова алея стала найбільшою в Україні. Відповідний результат зафіксували представники Книги рекордів України. Натомість у 2018 році у селі Великі Мости Червоноградського району уже висаджували липову алею протяжністю у 5 кілометрів 750 метрів. Тож Львівська область побила власний рекорд.

Для «Алеї Героїв України» вибрали саджанці липи дрібнолистої. Ці дерева обрали не випадково, адже вони є медоносними та довговічними – життєвий цикл становить до 700 років. 

Нагадаємо, що у львівському парку «Залізна Вода», неподалік центрального входу з вулиці Стуса, висадили Алею пам'яті Героїв. Вісім родин загиблих військовослужбовців зі Львова вирішили в пам’ять про своїх захисників посадити дерева.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!