У Львові родичі загиблих військових висадили Алею пам'яті Героїв. Фото

2266 0
На кожне дерево почепили іменні металеві таблиці у вигляді військових жетонів.
Фото: Іван Станіславський/ Твоє місто

Фото: Іван Станіславський/ Твоє місто

У львівському парку «Залізна Вода», неподалік центрального входу з вулиці Стуса, висадили Алею пам'яті Героїв. Вісім родин загиблих військовослужбовців зі Львова вирішили в пам’ять про своїх захисників посадити дерева.

Родини познайомились на Полі почесних поховань Личаківського кладовища, де хоронять загиблих військовослужбовців.

На кожне дерево почепили іменні металеві таблиці у вигляді військових жетонів. На них – імена захисників, дата народження, дата та місце смерті.


Біля алеї розмістили інформаційний стенд, на якому є імена та фотографії військовослужбовців. Біля кожного є QR-код, перейшовши за яким, можна прочитати про Героїв.

Читайте також: На Львівщині школі присвоїли ім'я загиблого Героя



Дерева в парку посадили в межах загальноміської акції «Хочу посадити дерево». До управління екології та природних реесурсів ЛМР звернулись представники організації «Марсове поле» – родичі загиблих військовослужбовців-львів'ян, які запропонували висадити дерева.

Нагадаємо, що за Указом президента України удостоїли орденами Богдана Хмельницького ІІІ ступеня чотирьох загиблих захисників із Львівщини. Їх відзначили за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені під час оборони територіальної цілісності, вірність військовій присязі. 

Фото: Івана Станіславського/ Твоє місто

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!