На Львівщині виявили 305 підприємств, які пов'язані з росіянами

2822 0
Також нарахували 96 підприємств, які пов'язані із громадянами білорусі.
Фото: Готель Дністер

Фото: Готель Дністер

На Львівщині нарахували 305 підприємств, кінцевими бенефіціарами яких є російські громадяни, а також 96 підприємств, які пов’язані із республікою білорусь. Про це Tvoemisto.tv повідомив заступник голови департаменту економічного розвитку ЛОДА Орест Гринів. 

Підрахунком підприємств і встановленням власників займалася міжвідомча комісія із представників понад 12 правоохоронних органів та органів юстиції. Перелік передали Раді Національної Безпеки та Оборони, яка має ухвалити рішення щодо їх націоналізації. Список виявлених підприємств не оприлюднюють.

«Це питання на розгляді у РНБО. Тобто ми, область, зробили робочу групу, підготували перелік і передали це на розгляд Кабінету Міністрів з подальшим розглядом цього на РНБО. Якщо вони приймуть таке рішення, то вони будуть націоналізовані», – говорить Орест Гринів. 

Читайте також: Суд арештував готель «Дністер» у Львові, власником якого є росіянин

Зазначимо, що 24 серпня стало відомо, що суд заарештував приміщення готелю «Дністер» у Львові, який має безпосередній стосунок до російського політика Олександра Бабакова.

За словами Ореста Гриніва, у перелік 305 підприємств, кінцевими бенефіціарами яких є російські громадяни, готель не потрапив, але для арешту були інші підстави. 

«Готель не потрапив у перелік 305 підприємств, тому що бенефіціарним власником є Наталя Селіванова, яка є громадянкою Франції. Формально, вона не підпадає під дію цього закону України, бо не є резиденткою-громадянкою росії. Проте, прокуратура знайшла факти, що це майно має безпосередній стосунок до російського політика Олександра Бабакова», – каже він.

Додамо, що нещодавно в готелі «Дністер» проживав Генеральний секретар ООН Антоніу Гуттереш під час його відвідин Львова, а на паркувальному майданчику неодноразово помічали автомобілі ЮНІСЕФ.

Нагадаємо, Tvoemisto.tv ще 1 березня 2021 року опублікувало матеріал «Кому належать львівські готелі і чи є там російський бізнес», у якому йшлося про те, що власницю готелю «Дністер», Наталю Селіванову, українські медіа пов’язують з групою російських інвесторів, серед яких є сенатор росії Олександр Бабаков. Більше про те, кому належать львівські готелі, читайте тут.

Роман Ламанський

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!