На Львівщині визначили ділянки для перших сміттєпереробних заводів

6872 0
Будівництво має розпочатися в кінці 2018 року.
фото: rakhivnews.in.ua

фото: rakhivnews.in.ua

На Львівщині заплановане будівництво 4 сучасних комплексів із утилізації сміття. Наразі вже 2 інвестори визначились з земельними ділянками, де будуть побудовані перші заводи. Про це під час брифінгу повідомив директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства ЛОДА Назарій Романчук.

«Планується будівництво, вже 2 інвестори визначились з земельними ділянками, одна в Дрогобицькому, а інша – у Миколаївському районі. Найближчим часом буде оголошено про громадські обговорення, щоб дати можливість інвестору розпочати розробку проектно-кошторисної документації, що триватиме майже 6 місяців», – сказав він.

Читайте також: «Інвестора треба любити». Що заважає будувати сміттєпереробні заводи на Львівщині?

За інформацією Zaxid.net, завод у Дрогобицькому районі біля села Брониця зводитиме компанія «ІЕК». Він спеціалізуватиметься на термічній переробці сміття для виготовлення електро- та теплоенергії та зможе переробляти 115 тис. тонн відходів на рік. Завод у Миколаївському районі на території Яворівського ДГХП «Сірка» будуватиме ТзОВ «Вейст Менеджмент Систем».

Читайте також: Як поводитись з відходами? У Львові проводять екотренінги

Нагадаємо, раніше Андрій Садовий зазначав, що найкращою з усіх локацій, запропонованих Львівською облдержадміністрацією, є територія колишніх гірничо-хімічних підприємств – Яворівського ДГХП «Сірка». Для будівництва сміттєпереробного заводу у ЛОДА місту пропонували ще дві: поблизу с. Брониця у Дрогобицькому районі та біля міста Новий Розділ у Миколаївському районі.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!