Львівщина виділила ще 100 млн грн для переселенців. Що зроблять за ці кошти

1070 0
Ремонт планують зробити у приміщеннях в 21 громаді.
ФОТО: UZ.GOV.UA

ФОТО: UZ.GOV.UA

З обласного бюджету Львівщині виділять 100 млн грн на облаштування житла для переселенців. За ці кошти планують зробити ремонт у приміщеннях, де зможуть проживати внутрішньо переміщені особи. 

У коментарі Tvoemisto.tv керівниця відділу розвитку територій департаменту економічної політики Львівської ОВА Галина Широчук зазначила, що ремонт планують зробити у гуртожитках, у закладах соціального захисту, охорони здоров’я, а також у закладах соціальної інфраструктури, які не функціонують. Вони розташовані в 21 громаді. Зокрема, у Львівському районі – 5 громад, у Дрогобицькому – 3, у Золочівському – 1, у Самбірському – 3, у Стрийському – 4.

«Ми продовжуємо роботу, яку розпочали ще у минулому році. За допомогою реновації міжнародних партнерів, громад вдалося відремонтувати 53 об’єкти і створити 3,5 тис. місць для проживання переселенців. Цьогоріч ми продовжуємо завершувати перехідні проєкти, а також створюємо додаткові, аби покращити існуючі умови для проживання внутрішньо переміщених осіб», – сказала вона. 

Читайте також: Кожен шостий мешканець Львівщини є переселенцем, – Верещук

Вона зазначила, що зараз є попит на житло для переселенців на Львівщині.

«Люди, які вже зараз переїжджають на Львівщину, мають намір залишитись на довготривалий термін. Відповідно для них потрібно покращувати умови житла. Зараз багато осіб ще проживає у народних домах і старих приміщеннях шкіл», – додала вона. 

Для комплексного завершення ремонту у закладах, а також облаштування їх необхідною технікою та меблями, окрім коштів обласного бюджету, планують залучати допомогу міжнародних партнерів та благодійних організацій. За офіційними даними на Львівщині зареєстровано понад 240 тисяч вимушених переселенців, із них 80 тисяч – діти.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!