На Львівщині за пів року виявили 10 випадків «свинки»

1572 0
В 2022 році за аналогічний період випадків не було.
фото умовне

фото умовне

За пів року на Львівщині зареєстрували 10 випадків епідемічного паротиту (свинки). Водночас минулого року за аналогічний період  випадків не було. Про це повідомила генеральна директорка та головна державна санітарна лікарка у Львівській області Наталія Іванченко.

Зокрема, 6 випадків із 10 виявили у дітей: троє дітей віком 5-9 років та інші троє 10-14 років. 

«У червні у Львівській області зареєстровано 7 випадків епідемічного паротиту. Минулого року вони були відсутні за аналогічний період . Серед дітей – 5 випадків, у т.ч. 5-9 років – 2, 10-14 років  - 3. Серед дорослих – 2 випадки (вік 17 та 46 років)»– зазначила лікарка. 

Читайте також: Кому не можна робити щеплення проти кору. Перелік

Для довідки

Епідемічний паротит (свинка, завушниця) – гостре висококонтагіозне інфекційне захворювання, яке характеризується гарячкою, загальною інтоксикацією, ураженням слинних залоз, а іноді й інших залоз, які мають вивідні протоки (статеві, молочні, підшлункова), центральної нервової системи (ЦНС).

Нагадаємо, що на Львівщині триває вакцинація дітей проти кору, краснухи та епідемічного паротиту. Якщо дитина старше 6 років і не отримала друге щеплення – не пізно його зробити. Якщо віком від 1 до 5 років – слід зробити одне щеплення. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!