На Львівщині за понад 10 мільйонів відреставрують храм 18 століття

1623 0
Він є памʼяткою національного значення та обʼєктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

вУ Жовкві, що на Львівщині, планують відреставрувати давній храм 18 століття. Він є памʼяткою національного значення та обʼєктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

«Минулоріч храм внесли у список об'єктів для реставрації у межах програми Президента України «Велике будівництво». Тут провели зовнішні реставраційні роботи, замінили гонтове покриття, а також деякі дерев’яні елементи, підлогу та мощення», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Жовківському замку показали частину експонатів, які раніше були у сховищах

За словами голови ОВА, у 2023 році провели часткову реставрацію внутрішнього опорядження храму та монтаж іконостаса. Вартість робіт на об’єкті – 10,5 млн грн.

Нагадаємо, що також планують відреставрувати Жовківський замок. Наразі відновлювальні роботи призупинили через повномасштабне вторгнення.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!