На Львівщині заблокували канал, який публікував місця вручення повісток

2598 0
Йдеться про канал у Viber, де публікувалась інформація про заходи, які проводять Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки в регіоні.
Фото умовне

Фото умовне

На Львівщині заблокували канал у Viber, який допомагав ухилянтам уникати мобілізації, зокрема, публікуючи інформацію про заходи, які проводять Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки в регіоні. Про це повідомило управління СБУ у Львівській області. 

«Учасники каналу «зливали» актуальні місця вручення військовозобов’язаним повісток та закликали ховатися від представників військкоматів. Відомості про «локації» перебування працівників ТЦК публікувались в он-лайн режимі завдяки інформаторам серед місцевих жителів. Через постійне оновлення інформації Viber-канал набирав чималого розголосу та швидко «нарощував» аудиторію», – йдеться у повідомленні правоохоронців. 

Відтак співробітники спецслужб встановили причетних до нього осіб та вилучили у них телефони. 

За вказану протиправну діяльність загрожує відповідальність згідно ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань). Санкція статті передбачає позбавлення волі до 15 років ув’язнення.

Нагадаємо, що нещодавно правоохоронці Львівщини викрили ще один канал переправлення за кордон ухилянтів. 

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!