За 6 тис. доларів жінка на Львівщині організувала переправлення за кордон ухилянта

702 0
За грошову винагороду вона обіцяла військовозобов’язаному виготовити пакет фіктивних документів.
Фото: Прокуратура

Фото: Прокуратура

Мешканка Червонограду під час дії воєнного стану сприяла у незаконному перетині осіб через державний кордон України. Свої послуги вона оцінювала у 6 тис. доларів. Про це повідомила пресслжуба Львівської обласної прокуратури. 

«За грошову винагороду вона обіцяла військовозобов’язаному виготовити пакет фіктивних документів. На їх підставі про особу вносилась інформація до системи «Шлях», як про потенційного волонтера. Це надало йому право виїхати з України в умовах воєнного стану. Також жінка на власному автомобілі підвозила «клієнта» до державного кордону та надавала поради щодо поведінки під час його перетину»йдеться у повідомленні. 

Під час такої доставки жінку і затримали правоохоронці. 

Читайте також: На Львівщині посадовців двох лікарень підозрюються у вимаганні хабарів

Наразі їй інкримінують злочин за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України) та накладено арешт на майно обвинуваченою на загальну суму понад 4,3 млн грн.

Нагадаємо, що у Львові правоохоронці затримали сімейного лікаря з підозрою в отриманні хабаря. На час слідства його відсторонять від роботи.⠀

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!