На Львівщині замість фестивалю «Тустань» проводять «Табір живої історії»

1511 0
Табір проводять у селі Урич, що на Львівщині
Фото умовне

Фото умовне

Від 3 до 6 серпня у селі Урич, що на Львівщині, відбудеться «Табір живої історії». Цьогоріч захід проведуть замість щорічного фестивалю «Тустань». Про це повідомили організатори табору.

Цьогоріч формат табору буде науково-популярним, а його учасники обговорять проблеми та виклики збереження культурної спадщини. Участь у заході візьмуть реконструктори, археологи та майстри-ремісники, які поділяться власним досвідом у сфері збереження культурної спадщини. Вартість входу у заповідник становиьтиме 85 грн, пільговий квиток – 45 грн.

Табір складається з:

  • майстерень – кузні, столярної, текстильної, художньої, гончарної, обробки шкіри;

  • бойової частини – маневрів, поєдинків, лучного турніру;

  • експериментальної частини – випалу місцевої руди, лекторію;

  • традиційних заходів – лучного тиру, коней, фото в обладунках, боїв на м’яких мечах.

Читайте також: Зі Львова знову курсуватиме автобус до заповідника «Тустань»

Розклад табору на вихідні:

У суботу, 5 серпня, у таборі відбудеться стройова підготовка, майстерня співу від гурту «Жива», ліпка «джгутиковим методом», ознайомлення із кінною справою середньовіччя, прядіння вовни, методика двобоїв на різних видах середньовічної зброї, дитячий і дорослий штурми фортеці.

У неділю, 6 серпня, гості зможуть взяти участь у лекторіях, двобоях на різних видах середньовічної зброї, ліпці «джгутиковим методом», дитячому штурмі фортеці та ще раз зайнятися лучною справою з практичною частиною.

Нагадаємо, що Державний історико-культурний заповідник «Тустань» зазнав руйнувань під час затоплення, яке сталося 10 червня на Львівщині. Однак інфраструктуру відновили, і він приймає відвідувачів.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!