На Львівщині запрацювали мобільні групи, які патрулюють поля через підпали трави

3037 0
За добу на Львівщині палії влаштували понад 100 підпалів сухої трави. На щастя, великих пожеж не трапилося.
Фото: Юрій Холод

Фото: Юрій Холод

В області запрацювали мобільні групи, які патрулюють поля, щоб зупинити пожежі. Вчора, 4 квітня, палії влаштували 118 підпалів сухої трави, минулої суботи їх було 128. Про це повідомив заступник голови ЛОДА Юрій Холод.

Читайте також: «Наші люди й зараз спалюють суху траву». Як це працювати надзвичайником під час карантин

За його словами, на паліїв склали 12 протоколів. Наразі штраф за підпал становить від 170 гривень.

«Знаю точно, що на Жовківщині організували 7 мобільних груп, до яких входять пожежники, поліція, громадські інспектори. Восьме авто, яке патрулювало поля,  сам голова РДА Роман Черніховський. Це вони відразу зранку зловили «на гарячому» палія трави у Куликові. Потім – у Гряді. За день склали 12 протоколів. На днях я мав особисту розмову на тему патрулів з заступником начальника Держекоінспекції на Львівщині Василем Стрищаком. Співпраця з цією структурою наразі дуже важлива, бо тільки її громадські інспектори в районах мають право складати протоколи на тих, хто палить траву. Нехай поки штраф малий  від 170 грн, але ми мусимо карати порушників закону, бо шкода від підпалів велика і страшна»повідомив Юрій Холод.

Читайте також: ЛОДА просить підвищити штрафи за спалення сухої трави у понад 200 разів

Він також закликав всіх голів сільрад створити адміністративні комісії і також карати винуватців штрафами. 

ЛОДА та Департамент екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації запропонували депутатам Верховної Ради збільшити штрафи за підпали до 42 тисяч гривень і дозволити штрафувати порушників також поліції та пожежникам.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!