На Львівщині запустили нову нафтову свердловину

831 0
На початку роботи свердловина зможе «давати» 25-30 тонн нафти на добу.
Фото: «Укрнафта»

Фото: «Укрнафта»

«Укрнафта» запустила в роботу ще одну свердловину у Львівській області. Це уже третій новий обʼєкт, запущений у 2023 році. Про це повідомили у пресслужбі компанії.

«В процесі будівництва об'єкту відкрили проєктний горизонт та за допомогою геофізичних досліджень встановили його перспективність в плані нафтовидобутку. Перспективні пласти в розрізі даної свердловини залягають в інтервалах глибин 886-1122 метрів, їх загальна нафтонасичена товщина – більше 120 метрів», –  зазначив директор ПАТ «Укрнафта» Сергій Корецький.

За його словами, вже зараз здійснили перфорацію покладів на близько 30% від загальної товщі нафтонасичених пластів стрийських відкладів.

«Відбувається процес освоєння. Початковий дебіт нафти  25-30 тонн на добу», – йдеться у повідомленні.

В «Укрнафті» додають, що це вже третя свердловина, пробурена компанією у 2023 році в межах одного конкретного родовища. До кінця року на цьому ж родовищі мають бути побудовані ще три свердловини.

Нагадаємо, у липні «Укрнафта» розпочала буріння нафтової свердловини №105 на Верхньомасловецькому родовищі у Львівській області.

Тетяна Дзяма

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!