«Була членкинею партії ОПЗЖ». На Львівщині затримали агентку Кремля

3878 0
Вона організовувала та брала участь у проплачених масових заходах, які поширювали неправдиві дані.
Фото: ІА Варіанти

Фото: ІА Варіанти

На Львівщині СБУ викрила агентку російських спецслужб, яка вела антиукраїнську діяльність, просувала ідеї федералізації України та проводила інформаційні акції антиукраїнського спрямування. Про це повідомили у пресслужбі СБУ у Львівській області. 

Агентка очолювала керуючі посади у проросійських осередках, зокрема керувала Львівською спілкою проросійських громадських організацій та була членкинею забороненої партії «Опозиційна платформа – За життя». 

Читайте також: СБУ на Львівщині викрила ще одну прихильницю «русского мира»

За даними Tvoemisto.tv, йдеться про Інну Іваночко. Вона організовувала та особисто брала участь у проплачених масових заходах, які поширювали неправдиві дані для дестабілізації суспільно-політичних настроїв на Львівщині.

«Для прикриття власної підривної діяльності, проникнення в кулуари органів державної влади, а також поширення дезінформації в інтересах агресора вона використовувала журналістські посвідчення та «документи» деяких безпекових корпорацій. Зв'язок з кураторами підтримувала використовуючи соцмережі та електронну пошту, туди ж надсилала звіти щодо проведеної підривної діяльності», – повідомили у СБУ.

Читайте також: Інформували ворога про військові та стратегічні об’єкти. СБУ викрила агентурну мережу ФСБ

Під час обшуків у фігурантки та інших причетних осіб вилучили документи, що підтверджують її зв‛язок із політичними та громадськими структурами, афілійованими з колишнім проросійським нардепом Віктором Медведчуком. Наразі зрадниці повідомили про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Нагадаємо, що кандидати від «Опозиційної платформи – За життя» опублікували список своїх кандидатів, які балотуються у Львівську міську раду, що могло стати несподіванкою для багатьох львів'ян. Tvoemisto.tv тоді з'ясувало, якою може бути справжня ціль відверто проросійської політсили і чому не варто недооцінювати діяльність цієї партії у Львові.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!