СБУ на Львівщині викрила ще одну прихильницю «русского мира»

2438 0
За матеріалами #СБУ відповідатиме перед законом ще одна прихильниця «руZZкого міру», яка підтримувала агресію проти власного народу
фото: управління сбу у львівській області

фото: управління сбу у львівській області

Працівники упрпавління Служби безпеки України у Львовівській області викрили прихильницю «спецоперації», яка прославляла злочинні дії армії ворога, поширювала наративи кремлівської пропаганди та дискредитувала Збройні Сили України. Про це повідомили у пресслужбі управління.

На особистій сторінці в забороненій соціальній мережі «Вконтакте» жінка брала участь в деструктивних інформаційних акціях росії та поширювала заклики до припинення існування України.

Читайте також: Інформували ворога про військові та стратегічні об’єкти. СБУ викрила агентурну мережу ФСБ

На початку серпня кремлівська шанувальниця прибула на Львівщину, де і переховувалась від своїх «російських визволителів» (сама ж вона родом з Донецької області). Оперативники спецслужби миттєво встановили місцеперебування зловмисниці та в ході невідкладних слідчих дій затримали жінку на місці.

Зловмисниці вже повідомили про підозру у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечування збройної агресії російської федерації проти Україні, глорифікація її учасників) КК України та обрали запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внести заставу в розмірі 744 тис грн. Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, що напередодні Служба безпеки України ліквідувала російську агентурну мережу, яка розвідувала позиції Збройних Сил поблизу східного фронту, а також у Львівській області затримала двох осіб, які активно у соцмережах підтримували агресію росії. Один із зрадників листувався з діючим бойовиком так званої «днр», надав координати, а згодом мав корегувати ракетний обстріл по пам’ятнику Степану Бандері у Львові.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!