На Львівщині затримали чоловіків, які намагалися незаконно перетнути кордон

1914 0
Харківʼяни хотіли незаконно потрапити до країн ЄС.
Фото: ДПСУ

Фото: ДПСУ

Поза пунктом пропуску «Смільниця» на Львівщині затримали чоловіків, які намагалися незаконно перетнути державний кордон. Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

«Учора ввечері від місцевого жителя прикордоння надійшла інформація про рух двох невідомих осіб в напрямку держрубежу. У ході пошукових заходів прикордонники виявили та затримали двох мешканців міста Харків віком 45 та 46 років. Згодом затримані зізнались, що мали намір незаконно потрапити до країн ЄС. Для цього мандрівники прихопили із собою інструменти, щоб подолати інженерне облаштування», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: На Львівщині затримали рекетирів, які вимагали гроші у військових

Затриманих направили до прикордонного підрозділу для перевірки та притягнення до відповідальності за ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України». 

Нагадаємо, що західний кордон щодня перетинають приблизно 3 тисячі чоловіків віком від 18 до 60 років, які роблять це з використання системи «Шлях». Серед них – близько  200-300 осіб намагаються перетнути кордон під виглядом волонтерів. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!