Західний кордон через систему «Шлях» щодня перетинають майже три тисячі чоловіків

1353 0
Серед них – близько 200-300 осіб намагаються перетнути кордон під виглядом волонтерів.
Умовне фото

Умовне фото

Західний кордон щодня перетинають приблизно 3 тисячі чоловіків віком від 18 до 60 років, які роблять це з використання системи «Шлях». Серед них – близько  200-300 осіб намагаються перетнути кордон під виглядом волонтерів. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

«Велика кількість людей хочуть перетнути кордон як волонтери чи водії вантажівок, хоч такими вони не є. Щоденно ділянку західного кордону перетинають приблизно 3 тисячі чоловіків віком від 18 до 60 років, які роблять це з використання системи «Шлях». Серед цих людей в середньому 200-300 осіб намагаються перетнути кордон під виглядом волонтерів. Тому на персонал прикордонної служби лягає тягар відбору таких осіб, щоб перешкодити їм потрапити за кордон. Щоденно ми змушені відмовити від 40 до 60 чоловік по всьому периметру західного кордону, які не змогли підтвердити свою мету виїзду», – сказав Ігор Матвійчук, керівник відділу організації прикордонного контролю Західного регіонального управління Держприкордонслужби.

Читайте також: Сімох перевізників відключили від системи «Шлях» за незаконне переправляння ухилянтів за кордон

Керівниця апарату Львівської ОВА Ірина Шурпяк Ірина Шурпяк поінформувала про актуальні нововведення зі сторони адміністрації для отримання дозволу на виїзд за кордон.

«Останнє нововведення з нашого боку – це впровадження з 1 квітня обов'язкового підписання  документів електронним цифровим підписом при подачі звернень. Впровадження ЕЦП дозволило нам надавати дозвіл на виїзд для організацій, які мають хорошу історію попередніх перетинів кордону, строком на 90 днів. Половина організацій, які ми щоденно розглядаємо, отримують такий дозвіл строком на 90 днів. Це зменшує бюрократичне навантаження та частоту подачі документів для тих, хто до нас звертається. Також, приблизно один раз в місяць ми проводимо індивідуальний розбір кейсів організацій та фондів, надаємо відповіді на запитання, консультуємо», – повідомила Ірина Шурпяк.

Нагадаємо, що Львівський окружний адміністративний суд зобов’язав Львівську обласну військову адміністрацію (ЛОВА) надати інформацію про чоловіків, які використали систему «Шлях» для виїзду закордон і не повернулися в Україну. 

Раніше у коментарі Tvoemisto.tv керівниця апарату ЛОВА Ірина Шурпяк казала, що від початку повномасштабного вторгення росії в Україну до Львівської обласної військової адміністрації звернулося понад 100 тисяч осіб за дозволами на виїзд за кордон через систему «Шлях». Із них – понад 40 тисяч отримали дозвіл для здійснення гуманітарних місій.

 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!