На Львівщині затримали російського агента, який збирав дані для ракетних атак

2079 0
Йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.
Фото: СБУ

Фото: СБУ

На Львівщині затримали російського агента під час проведення розвідки. Він намагався встановити точне місцезнаходження об’єктів критичної інфраструктури та передати інформацію до рф. Згідно цих даних росія планувала завдати ракетних ударів по території регіону.

Джерело: СБУ у Львівській області 

Слідчі спецслужби завершили досудове розслідування стосовно агента фсб - інженера одного з держпідприємств розташованих на сході України. Обвинувальний акт щодо зловмисника направлено до суду. Слідством встановлено, що чоловік був завербований спецслужбами рф для проведення розвідувально-підривної діяльності на шкоду нашій державі. За завданням кураторів він збирав інформацію про розміщення стратегічних об’єктів у південно-східних регіонах України, а також про стан об’єктів енергетики та залізничної інфраструктури у Києві і Запоріжжі.

Читайте також: На Львівщині викрили росіянина, який розповсюджував пропаганду

Судитимуть зрадник за двома статтями Кримінального кодексу:

  • ч. 2 ст. 111 (державна зрада);
  • ч. 2, ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників).


Йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, на Львівщині викрили ще трьох прихильників росії, що проводили підривну діяльність на користь ворогу. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!